Obiective turistice

– Poiana Narciselor rezervatie naturala la o distanta de cca. 3 km, unde in luna Mai infloresc narcisele pe o suprafata de 395 ha.
– Manastirea Rupestra Sinca Veche (tempul Ursitelor), la o distanta de cca. 7 km
– Manastirea Bucium la o distanta de cca. 9 km
– Biserica Evanghelica-lutherana fortificata din Halmeag la o distanta de cca. 7 km
– Cetatea Fagaras la o distanta de 15 km
 
 
Țara Făgărașului
Tara Făgăraşului, zona turistica cu zestre naturala, culturala si istorica de interes internaţional, cu valori unice ale comunităţilor săteşti, poate oferi vacante de neuitat. 
 
 

Mănăstirea săpată în stâncă unde dorințele devin realitate. Unde se află „Templul Ursitelor”, locul în care se întâmplă minuni

Mănăstirea Rupestră din Șinca Veche – locul unde nu contează vremea sau vremurile. Aici e mereu soare, verde, dar mai ales liniște. Nici păsările, dar nici apa izvorului parcă nu doresc să perturbe liniștea acestui spațiu. Sunt momente în care gândurile tale se aud cu putere, în care poți privi înapoi cu iertare și înainte cu speranță.

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuie de mii de ani un loc plin de mister.

Mai multe informații găsiți aici: https://www.manastirea-sincaveche.ro/


Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, în aer liber, natură şi apă

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Fagaras este în Făgăraș

#Cetatea_Făgăraş a fost construită în 1310, ca punct de apărare împotriva atacurilor tătarilor şi otomanilor. În trecut, cetatea a fost ocupată de Mihai Viteazul, în 1599, iar apoi acesta a dăruit-o soţiei sale, #Doamna_Stanca, împreună cu domeniul aferent.
De-a lungul timpului, Cetatea_Făgăraş a fost pe rând, şi cazarmă, închisoare militară, reşedinţa episcopului şi închisoare pentru oponenţii sistemului comunist.
Abia în 1965 s-au început lucrările de restaurare şi conservare pentru a aduce cetatea la stadiul în care o găsim azi !
————————————-
#perla_Făgărașului
#Cetatea_Făgăraș 🏰
#vizitează_ȚaraFăgărașului 🌎
#România_frumoasă 🇹🇩


La aproximativ 60 de kilometri de Brașov, la poalele Munților Făgăraș, se așază bătrânește un sat ca o poveste. Ohaba este o localitate care la prima vedere nu spune nimic, dar, odată ce o descoperi, ai impresia că ai dat peste o adevărată comoară.

Continuarea aici…

tarabacuamintiri.ro
Despre farmecul și frumusețea satelor transilvănene și despre cum m-am…